Natura i Esport

Molins de Rei està ubicat en un entorn privilegiat, atès que és el municipi en el que el Parc Natural de Collserola i el riu Llobregat estan més propers. Això converteix la vila en el punt de partida ideal per la pràctica de l’esport en entorns naturals. Si us agrada caminar i anar en BTT heu arribat al lloc que estàveu esperant.

20150220_dan_monografic_turisme_012

Una passejada tranquil·la i familiar pel costat del recuperat riu Llobregat fins als aiguamolls. O una ruta farcida de corriols i salts d’aigua pel cor del Parc de Collserola. Les dues opcions, i totes les que us vulgueu imaginar, tenen en comú un mateix punt de partida: Molins de Rei. La vila compta amb una estació de tren accessible, nombrosos aparcaments, establiments especialitzats en bicicletes i una important oferta gastronòmica per poder recuperar les forces després de l’esforç.

Us facilitem alguns enllaços que us ajudaran a planificar les vostres rutes:

20150220_dan_monografic_turisme_006

Castells medievals, ermites romàniques, salts d’aigua, fonts amagades, aiguamolls… Molins de Rei és un lloc ideal per caminar i descobrir un ric patrimoni natural i històric. A més, el Centre Excursionista de Molins de Rei compta amb més de 50 anys d’història i amb centenars de socis i sòcies que participen activament de les rutes i excursions que organitzen de forma regular. A més, també hi ha programades i senyalitzades una gran varietat de rutes saludables al voltant del municipi. 

Us facilitem alguns enllaços que us ajudaran a planificar les vostres rutes a peu:

aiguamolls (2)

Un dels tresors més ben guardats de Molins de Rei són els seus aiguamolls. situats al marge esquerre del riu Llobregat són un petit oasi de tranquil·litat per la flora i la fauna entre el trànsit rodat de les autopistes i carreteres de la zona. Ocupen una superfície d’unes 6 hectàrees i és la làmina d’aigua dolça més gran del Baix Llobregat. En pocs anys s’han convertit en un espai de referència per usos educatius i mediambientals de la comarca, si bé requereixen d’un manteniment i protecció constant perquè no són aliens als actes d’incivisme. Si hi aneu endueu-vos els binocles per gaudir d’alguns dels ocells que hi habiten.  

Us facilitem alguns enllaços amb informació i vídeos dels aiguamolls:

//]]>