L’Ajuntament fa actuacions urgents a Sant Pere de Romaní i en negocia l’adquisició

Comença MolinsBdegust, amb les millors tapes i menús gastronòmics
12 maig, 2017
Demostració en viu del Restaurant El Tast
31 maig, 2017

L’Ajuntament fa actuacions urgents a Sant Pere de Romaní i en negocia l’adquisició

L’Ajuntament de Molins de Rei vol frenar el deteriorament de l’ermita de Sant Pere de Romaní. Per aquest motiu està reparant la teulada, segellant les esquerdes i posant reixes als accessos a aquest edifici romànic. Paral·lelament també està negociant amb les propietàries, la compra de la finca perquè passi a ser de titularitat municipal i tothom en pugui gaudir.

L’ermita de Sant Pere de Romaní està documentada des de l’any 1001, i és bon un exemple d’arquitectura romànica. Compta amb una torre de guaita adjacent, datada en el segle XVI, que al 1850 va ser adaptada com a estació telegràfica òptica. Tot el conjunt està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i, per tant, compta amb un molt alt grau de protecció. No obstant això, el fet de tractar-se d’una propietat privada i totalment aïllada del nucli urbà, ha fet que s’estigui degradant i sigui objecte de l’incivisme.

Per evitar que la situació empitjori, l’Ajuntament ha signat un conveni amb les propietàries de l’ermita i està invertint 6.500 euros en fer algunes actuacions de conservació urgents. Bàsicament es vol impedir l’entrada d’aigua reparant la teulada i segellant les esquerdes, i també barrar el lliure accés a l’interior mitjançant reixes. També es faran tasques de manteniment de jardineria a l’exterior.

Paral·lelament, l’Ajuntament està negociant amb la propietat l’adquisició de la finca durant aquest mateix any 2017. Per la seva banda, les propietàries donarien els edificis que conté (l’ermita i la torre adossada). Això permetria afrontar uturs projectes de restauració i adequació de l’entorn molt més ambiciosos.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat que “aquest govern serà recordat, entre d’altres coses, per ser un dels que més patrimoni malmès ha recuperat” i ha apuntat que “en el cas de Sant Pere de Romaní el marge d’actuació municipal era reduït perquè no era propietat municipal, i ara estem treballant per canviar la situació i convertir-lo en un punt de gaudi i d’entrada a Collserola”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Xavi Paz, també ha subratllat que “després de molts anys es comença a actuar sobre un patrimoni que té un valor innegable i que volem dignificar i embellir, exactament igual que estem fent amb la façana del Palau dels Requesens o la recuperació de l’edifici del Molí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

//]]>