Festa i Tradicions

Molins de Rei té una vida associativa extraordinària, fins al punt que és un dels municipis de Catalunya amb més entitats per habitant. Això es tradueix en què cada setmana hi ha tot tipus d’activitats organitzades obertes a tothom.

Aquestes són les més significatives:

20150214_dan_rua_carnestoltes_005

Carnestoltes

Una festa absolutament revitalitzada a partir de l’any 1980, quan un grup de vilatans es va posar a treballar per recuperar l’antic Camell que esporuguia els molinencs del segle passat. Ara la bèstia de foc més estimada de la zona arriba en tren (no sempre puntual) i crema tot el què troba pel camí.

A banda del plat fort del camell, i dels aperitius dels correfocs, també hi ha les tradicionals desfilades de comparses cada cop més concorregudes i el també recuperat ball de Carnestoltes.

20150222_dan_tres_tombs_010

Els Tres Tombs

Cada any, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abad, se celebra la festa tradicional dels Tres Tombs. Cavalls i carruatges engalanats surten en cercavila pels principals carrers de la vila en un espectacle magnífic. Milers de vilatans i visitants s’apleguen als carrers per gaudir de la desfilada.

I, per acabar la festa, es realitzen, al voltant de l’església, els tres tombs. És el moment en el que tots els veïns aprofiten per beneir els seus animals de companyia

20150423_dan_sant_jordi_010

Sant Jordi

Sant Jordi se celebra a tot Catalunya, però la Fira del Llibre en Català no. A Molins de Rei, i durant més de 30 anys, la diada es reserva als llibres publicats en la nostra llengua. Les parades de llibres i roses s’alternen amb les d’entitats i associacions. Les bèsties de foc també es deixen tocar pels més petits.

A més, durant tota la setmana de Sant Jordi també se celebren presentacions de llibres, xerrades i tot tipus d’actes culturals i reivindicatius a diferents espais de la vila.

20150215_dan_camell_008

Festa Major de Sant Miquel

A finals del mes de setembre se celebra la Festa Major de Sant Miquel. El protagonista absolut de la festa és el foc, amb les diferents bèsties i dimonis que encenen literalment la vila cada vespre, nit i matinada. Els gegants centenaris (en Miquel i la Montserrat) i la colla castellera dels Matossers també donen espectacle any rere any.

La Festa Major també compta amb els tradicionals concursos i concerts, així com amb activitats per a tots els públics a totes hores i a pràcticament tots els barris de Molins de Rei.

20131213_dan_fira_nadal_045

Fira de Nadal

Des de l’any 2004, i durant tres dies de mitjans de desembre, els carrers del centre de Molins de Rei s’omplen de parades d’artesans que ofereixen els seus productes fets a mà. Entre moltes altres coses els visitants poden comprar guarniments, figures de pessebre, plantes nadalenques, neules i torrons i altres productes típics del Nadal.

La il·luminació dels carrers comercials, el trenet turístic i les activitats organitzades al carrer confereixen un ambient 100% nadalenc a la vila.

20130622_dan_revetlla_1er_de_maig_083

Revetlla de Sant Joan

Si hi ha unes festes realment populars a Molins de Rei són les revetlles de Sant Joan. Des de fa molts anys són les associacions de veïns les que organitzen les festes a la seva manera i amb el suport logístic de l’Ajuntament. D’aquesta manera cada barri té la seva revetlla, amb el seu caràcter especial i oberta a tot el veïnat.

Una de les revetlles més sonades és la que organitzen els veïns i veïnes del centre de la vila a la plaça de l’Església i que cada any té com a prèvia la rebuda de la Flama del Canigó.

Festival de Terror

Festival de Cinema de Terror

És un dels certamens més antics del país. El Festival té 3 objectius essencials: ser una plataforma per a nous realitzadors, esdevenir un punt de trobada per a la indústria del país, sobretot a través del networking professional, sense oblidar ser una plataforma per a nous espectadors, l’exemple més clar són les sessions per a instituts.

Des de 2014 el festival forma part de l’ EFFFF (European Fantastic Film Festivals Federation) i fa lliurament del premi Méliès d’Argent al millor curtmetratge fantàstic europeu.

20150111_dan_pastorets_013

Els Pastorets

Un espectacle que porti més de 120 anys representant-se de forma ininterrompuda ha de ser molt bo. I això és exactament el què passa amb Els Pastorets de Molins de Rei. Es tracta d’una activitat teatral amb un gran component social i molt arrelada al municipi des de 1895. Més de 60 actors i actrius protagonitzen un espectacle únic a Catalunya.

Generació rera generació l’obra de Frederic Soler “Pitarra” s’ha anat representant fins esdevenir part del patrimoni cultural de la vila. 

AGENDA

CONSULTA LES PROPERES ACTIVITATS PROGRAMADES

//]]>