Comerç de Proximitat

Molins de Rei compta amb més de 800 establiments comercials i de serveis. La concentració comercial més gran de la vila està ubicada en el centre urbà, el que s’anomena “l’ametlla comercial” i s’hi concentra el nombre més gran d’establiments. Forma un centre comercial a cel obert juntament amb el Mercat Municipal com a locomotora comercial que garanteix un comerç de proximitat als barris, amb la finalitat de millorar la satisfacció dels clients tant locals com comarcals.

S’hi aglutinen tots els grans sectors comercials –alimentació, equipaments de la llar, equipament de la persona, lleure i cultura, i serveis–, la qual cosa el converteix en un centre comercial a cel obert on es pot trobar una àmplia i diversificada oferta de productes i serveis de qualitat.

El potencial comercial de la vila ha fomentat l’associacionisme comercial. A Molins de Rei hi ha dues agrupacions de comerciants que acullen gran part dels establiments comercials i de serveis: la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. Aquestes associacions tenen com a objectiu prioritari difondre i promocionar l’oferta comercial de la vila.

20150429_dan_comerç_025

Un altre gran epicentre del comerç local és el Mercat Municipal. Situat en plena zona comercial i de vianants, compta amb un aparcament subterrani de 250 places i amb una gran quantitat de parades de productes frescos. Disposa de la sala Punt de Comerç, un espai específic amb capacitat per a 50 persones i equipada amb una cuina que permet desenvolupar tot tipus d’activitats relacionades amb la gastronomia.

Al Mercat Municipal trobaràs tota l’oferta de producte fresc: carnisseries, establiments de fruites i verdures, xarcuteries, polleries, peixateries, així com altres establiments dedicats a la venda de pesca salada, pasta fresca, pastes seques, dietètica, forn de pa, servei de Bar i un establiment d’autoservei.

Aquesta gran oferta comercial es complementa els divendres (de 9h a 15h) amb un mercat ambulant molt popular conegut com “Els Encants”, que aplega una gran quantitat de parades al voltant del Mercat. La gran majoria de botiguers i paradistes estan agrupats a l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

20150428_dan_comerç_017

La Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) és una associació de comerciants, professionals i empreses de serveis de Molins de Rei que té com a finalitat promoure el comerç de la nostra vila. 

El BotMol s’ha caracteritzat per organitzar constants campanyes promocionals amb l’objectiu d’atraure nous compradors, de fidelitzar-ne els existents i de fer augmentar les vendes dels seus associats. Activitats per a famílies, concursos, campanyes de difusió, promocions… són algunes de les actuacions organitzades per aquesta entitat.

Mercat (3)-baixa

L’Associació de Venedors del Mercat Municipal està inscrita en el Registre d’Associacions de Barcelona, en data 14 de gener de 1991. 

L’objectiu de l’Associació és la defensa dels interessos comuns dels concessionaris del Mercat Municipal, com ara: promoure i donar suport als seus interessos econòmics i socials, promoure i crear els serveis comuns que siguin necessaris per als fins de l’Associació, promoure campanyes de publicitat per assolir els seus objectius, fomentar la renovació i modernització dels llocs i elements de venda associats i col·laborar amb altres associacions de comerciants, de veïns o amb Administracions públiques per assolir els objectius de la mateixa Associació.

//]]>