Fira de la Candelera

LA CANDELERA EN IMATGES

La Fira de la Candelera és un dels esdeveniments firals més importants de Catalunya i té lloc el primer cap de setmana de febrer. Durant tres dies, Molins de Rei es converteix en un immens aparador que visiten centenars de milers de persones vingudes d’arreu del país. Una Fira amb 165 anys d’història, que ofereix prop de 1.000 estands i centenars d’activitats per a tots els públics és un reclam massa atractiu per obviar-lo.

Aquestes són algunes de les coses de la Candelera que no et pots perdre:

Fira Candelera. Planters. Fot. Guillem Fotografs. Febrer'07-1785AMMR (11)

EL PLANTER: L’essència de la Fira. És on l’any 1852 va començar tot. Un grup de pagesos i de grans propietaris van demanar a Isabel II permís per arrencar quelcom que avui es manté amb el mateix esperit de llavors. Els 70 expositors se situen sempre als carrers del voltant de l’Església de Sant Miquel i participen en un concurs que premia el millor estand. Si vols un arbre fruiter de qualitat aquest és el lloc indicat per comprar-lo.

Gener'15-14605

FIRA DE VINS: És la més antiga de Catalunya. Els millors productors de vins i caves del país es donen cita a la Fira de la Candelera per mostrar els seus productes i per organitzar tot tipus d’activitats relacionades amb els tasts i els maridatges. A cada edició es compta amb una Denominació d’Origen convidada que promou els seus productes i organitza un tast a cegues. A més, des de la 164ª edició, es pot menjar a la Food Truck Area.

dausà

ACTIVITATS SOCIOCULTURALS: Durant els dies previs i posteriors a la Fira de la Candelera, les activitats a la vila es multipliquen per complementar l’oferta firal de productes i serveis. Tasts gastronòmics, jornades agràries, demostracions, xerrades empresarials, concerts benèfics, actuacions teatrals, exposicions… Molins de Rei bull d’activitats obertes als visitants.

Gener'15-14057

ENTITATS: Un dels trets més significatius de Molins de Rei és la gran quantitat d’entitats socials, culturals, juvenils i esportives amb les que compta. I el millor moment per comprovar aquesta extraordinària vitalitat associativa és la Fira de la Candelera. La carpa d’entitats i l’escenari annex situats a la Plaça del Molí es converteixen en el privilegiat aparador de les seves activitats, que durant aquests dies són obertes a tots els visitants, locals o foranis.

LA CANDELERA EN XIFRES

Pressupost: 463.038’90 euros

Expositors: 924

Metres lineals d’expositors: Més de 5.000 (podrien unir Molins de Rei i Sant Boi)

Extensió: Més de 45.000 m2 (5 hectàrees, com 5 camps de futbol junts)

Visitants estimats: Més de 300.000 (dades de 2013, condicionats a la meteorologia)

Augment usuaris tren: 295% (dades de 2013)

Augment usuaris bus: 40% (dades de 2013)

//]]>